Senaste nytt om min litterära verksamhet

Dagens dikt i radions P1

Idag, måndag 22 maj sänder Dagens dikt en av mina dikter vid tolvslaget.

https://sverigesradio.se/avsnitt/ur-vaster-om-kraketorp-av-tina-k-persson

Min vanliga hemsida ligger nere sedan en tid, p g a omarbetning. Så, i stället kan man se vad som hänt den senaste tiden och vad som är på gång på min sida som heter Lampan spinner ljus. Lampan spinner ljus har också haft lite semester och allt beror på idog verksamhet. Två böcker i produktion och en skrivarcirkel tidigare i vår, samt ett annat hedrande uppdrag. Läsningen har också fått lite mera utrymme, mellan livet och konsten. Konsten har sannerligen stått i fokus eftersom jag och Stefan Nilsson sedan före pandemin påbörjade arbetet med en dokumentär konstbok. Ett sedan länge kärt och diskuterat uppdrag, som till sist, när tiden var mogen, fick sin början.

Vi är nu i slutfasen med boken om Kaj Engström och förlaget Votum kommer att ge ut den i september. Nyss hemkomna från Fårö bär jag med mig minnen av dagsgamla lammungar, besök i naturen och hos konstnären.

Kaj Engström i sin ateljé på Fårö. Foto: Stefan Nilsson

Cervantes II

Den 14 maj klockan 14 invigdes min andra existentiell roman om min huvudkaraktär Christina Cervantes. Detta skedde på Osaby herrgård, numera Herrgård de luxe i en strålande maj med grönska och nyutslagen hägg. Den första boken om Cervantes släpptes 2019. Den här gången beslöt jag mig att göra en egenutgivning i begränsad upplaga, så här långt. Nu ska boken lanseras. Första omnämnandet kom i Växjöbladet/Kronobergaren, där Tore Sjökvist gjorde ett fint reportage om boken. Publiceringsdatum: fredagen den 19:e maj.

Tranås at the Fringe, och Borås poesifestival

Jag och Lennart DrBlues är inviterade till Tranås at the Fringe i juli för att framträda med ett färskt musikpoetiskt program där vi blandar och ger av våra respektive inriktningar och uttryck! Men först, i början av juni blir det besök på poesifestivalen i Borås i albansk-svensk regi!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.