Bokpresentation Tecken för häst – en triptyk på Fri press förlag, som besökte Italienska Palatset, ett konstnärskollektiv i Växjö.

Foto: Margite Fransson
Foto: Stefan Nilsson
Omslaget

Den 4 december hade vi en presentation av min diktsamling Tecken för häst – en triptyk som släpps på Fri press förlag. Vi höll till på Italienska Palatset våning två. Palatset är egentligen det ursprungliga Centralhospitalet i Växjö. Sedan drygt 25 år tillbaka är ena halvan av det ståtliga huset ett konstnärskollektiv. Där har jag också en skrivarlya. Denna vintriga decembereftermiddag hölls en fin presentation av Dag Persson, Fri press förlag, tillsammans med mig, som skrivit diktsamlingen! Det var en stor glädje att få göra detta tillsammans med en intresserad skara människor som kommit för boken, för den goda soppan, brödet och samvaron kring poesin och dess tecken.

”Likt shamanen följer Tina K Persson spåren. Via minnen och drömmar för de henne först inåt, för att sedan leda henne ut till havet. Vi följer med och stundom känner vi igen oss. Tecknen i våra liv kan förbli just bara tecken men någon gång anar vi dess betydelse och kan själva göra vår egen resa.”

Ur triptykens del II ”Med örat mot himlen”.

Poesi och bröd, goda samtal, vad mer kunde önskas? Tecken för en varm hästkropp tillkom och en överraskande Kentaur som lyste upp sig själv i mörkret, till sist en läsning om en vandring ut mot ett hav, med ”nuet som en pinne i sanden att rita med”. Det blev fin respons kring utgivningen. Jag tackar förlaget, publiken, hästarna i mitt liv, livet som gett mig både bröd och ord, kärleken till det skrivna, uthålligheten. varmt tack till Dag Persson som gav form och idé och förlagets ja till den fina lilla utgåvan som redan har fått läsare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.