Musik och poesi, bara eget material. Blues och lyrik.

 

Sommar är förknippat med musik. Den här gången tänkte jag göra litet reklam för en poesi- och musikföreställning som jag och Lennart Dr.Blues Olofsson kan erbjuda. Vi fann varandra kreativt i musiken och poesin en augustikväll på ljus- och konstfestivalen ”Yttre Vång” 2017. Jag var inbjuden för att läsa poesi, han för att sjunga några egna låtar. 

Min enkla fråga om han kunde tänka sig kompa mig i en dikt besvarades jakande. Vi kände att vi hade något. 2018 blev vi inbjudna att medverka i Växjö kommuns Scensommar. Det kändes stort. Det var en fin öppning, och sedan uppträdde vi på några bibliotek, bland annat utomhus, vid Varvet i Lysekil. Vi fick fler förfrågningar och dörrar började öppna sig.

Sedan kom pandemivågen och stängde av det mesta. Litterärt och musikaliskt blev det tvärstopp ganska länge för att framträda med någonting. 

Men vi har återuppstått. Vi varierar programmet lite grand beroende på platsen och tillfället. Vi har båda framträtt och uppträtt på olika scener, i Sverige och utomlands. För oss är det lika häftigt att möta en publik i en naturskön trädgård hemma hos någon entusiast, som på Metropolitan. Nä, nu skojade jag.  Men här nedan finns lite länkar och små korta klipp, samt lite fakta om oss ur vår folder. 

Vi har även uppträtt privat. Då och där fanns ett uttalat önskemål om att få ett lite djupare program med poetiskt innehåll och sång/musik med unika texter som har någonting att säga. 

Vi fortsätter och se vart vi hamnar härnäst.

Galaxen, Växjö statsbibliotek

Cenneths lada Kosta
Möckelsnäs konsertsal
Varvet, Lysekil
Scensommar i Åryd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.